Kollégiumi számítógépes hálózat

A számítógépes hálózatot a kollégiumban a Bercsényi Számítástechnikai Kör (BSZK) üzemelteti. Probléma esetén a support-kukac-bercsenyi,bme,hu e-mail címen tudsz minket elérni.

Hálózati eszközök regisztrációja a 2021/22-es tanév őszi félévében

A regisztráció technikai részét itt, a kollégiumi portálon tudjátok intézni. Fizetni egyelőre nem kell, ha kiírták a tételeket, kihirdetjük.

A kollégiumi portálra BME címtáras felhasználóval tudtok belépni, így a rendszer azonnal be tud azonosítani (ha nem tudod, mi az a BME Címtár, itt találsz bővebb információt). Nem BME-sek a regisztrálni kívánt MAC-címeket írják meg a support-kukac-bercsenyi,bme,hu címre (névvel, szobaszámmal, értesítési e-mail-címmel együtt).

Saját routerek használata kizárólag a BSZK előzetes engedélyével, a BSZK által bekonfigurálva és az akkor elmondottakat betartva lehetséges. A routereket nem kell ezen a felületen beregisztrálni, és nem kell a használatukért netdíjat fizetni. A fentiek be nem tartása azt eredményezheti, hogy más kollégistáknak nem fog működni a hálózat, a tulajdonos ellen pedig fegyelmi eljárás indulhat.

A regisztráció folyamata

Regisztráld be a kívánt eszközök MAC-címeit a Regisztrációs adatok megadása linken található felületen. A megadott címek 10 percen belül aktívvá válnak, vagyis használhatod őket a hálózaton. Ha problémát tapasztalsz, először ellenőrizd, hogy biztosan megfelelő címet adtál-e meg, és megfelelően van-e csatlakoztatva az eszközöd a hálózatra.

>>> Regisztrációs adatok megadása <<<