Kollégiumi számítógépes hálózat

A számítógépes hálózatot a kollégiumban a Bercsényi Számítástechnikai Kör (BSZK) üzemelteti. Probléma esetén a support-kukac-bercsenyi,bme,hu e-mail címen tudsz minket elérni.

Hálózati eszközök regisztrációja a 2024-es nyári időszakban

A tavaszi féléves időszak július 4. (csütörtök) 0 óráig tart, ekkortól csak a nyári regisztrációk érvényesek (később is lehet regisztrálni bármikor).

A regisztrációt itt, a kollégiumi portálon tudjátok intézni. Fejenként 2 db eszköz regisztrálható.

A kollégiumi portálra BME címtáras felhasználóval tudtok belépni, így a rendszer azonnal be tud azonosítani (ha nem tudod, mi az a BME Címtár, itt találsz bővebb információt). Nem BME-sek a regisztrálni kívánt MAC-címeket írják meg a support-kukac-bercsenyi,bme,hu címre (névvel, szobaszámmal, értesítési e-mail-címmel együtt).

Mind az öt lakószinten elérhető a központi, kollégiumi wifi BERNET_WLAN illetve BERNET_WLAN_2 néven (az előbbi a preferált, 5 GHz-en működő wifi, az utóbbi a régi eszközökkel is kompatibilis, 2,4 GHz-es wifi). Saját routerek használata a lakószinteken tilos.

A regisztráció folyamata

Regisztráld be a kívánt eszközök MAC-címeit a Regisztrációs adatok megadása linken található felületen. A megadott címek 10 percen belül aktívvá válnak, vagyis használhatod őket a hálózaton. Ha problémát tapasztalsz, először ellenőrizd, hogy biztosan megfelelő címet adtál-e meg, és megfelelően van-e csatlakoztatva az eszközöd a hálózatra.

>>> Regisztrációs adatok megadása <<<