Általános információk

A Bercsényi 28-30 Kollégium az építész hallgatók fő kollégiuma, öt emeletén 280-an laknak.

A szobák kétszemélyesek, keleti, illetve nyugati tájolásúak. Minden szobában található két ágy, két nagyobb asztal, két szekrény, egy hűtő, egy tükör és egy mosdókagyló. A bútorzat esetenként polcokkal, egyéb berendezési tárgyakkal is kiegészülhet. Nálunk, a Bercsényiben mindenki szabadon engedheti szárnyaló képzeletét és kreativitását, ugyanis a szobákat lakóik a saját ízlésük szerint rendezhetik be, alakíthatják át, így aligha található két egyforma. Kizárólag rajtatok áll, mit hoztok ki a szobátokból! 

A kollégiumban minden szinten rendelkezésre áll egy közös használatú konyha főzési és ételmelegítési lehetőséggel. A szobákhoz tartozik egy saját, zárható konyhaszekrény.
Emeletenként található külön férfi és női mosdó és zuhanyzó, elegendő mennyiségben ahhoz, hogy elkerülhető legyen a reggeli sorban állás.
A földszinti mosókonyhában lehetősége nyílik a kollégistáknak mosni, ruháikat megszárítani.
A kollégiumban makettező helyiség és könyvtár is található, melyek tárt kapukkal várnak mindenkit, nem csak a kollégistákat.
Az első és második emelet lépcsőfordulói asztalokkal és székekkel vannak berendezve, melyek tervleadási időszakokban valóságos építész műtermekké alakulnak át.
A harmadik emeleten esténként a B3 várja a kikapcsolódni vágyókat.
A negyedik emeleten működik a Szakkollégium, míg az ötödiken az Építész Klub Műterme kap helyet.

Az alagsorban található Bercsényi Gödör Klub tematikus bulijaival garantált csütörtök esti programot biztosít, melyek nyutottak minden építész hallgató számára.