Gólyáknak


Mi is az a Bercsényi 28-30?

Az építész hallgatók évtizedek óta a híres-neves B28-30  kollégiumban nyernek elhelyezést. A Bercsényi utca Budapest egyik forgalmi csomópontjától, a Móricz Zsigmond körtértől egy perc séta, így a koliból a villamosok és a négyes metró vonalán bármi könnyen megközelíthető. Hatalmas előny még az épülettel szemben található Allee bevásárlóközpont, amiben mindent megtalálhattok.
Az Egyetem a kollégiumtól mindössze tíz perc séta, a közelben (egyetemi tanulmányaink alatt rendkívül hasznos) nyomdák és papírboltok zöme található.


Milyen az élet a kollégiumban?

A Bercsényiben öt szinten vannak szobák, mindegyik két fő részére. A szobákban két ágy, két hatalmas asztal, egy kis hűtő és egy mosdó az alapfelszerelés, ha szükségetek van rá, ágyneműt is kérhettek. Az itt lakók szintenként közös konyhát és – külön férfi és női - mosdókat használnak. A földszinten a közös helyiségeken kívül egy mosókonyhát is találhattok, négy mosógéppel és két szárítógéppel.
Szobatársatokat a kollégiumi jelentkezésnél kiválaszthatjátok, így, ha a Gólyatáborban megtaláljátok a közös hangot valakivel, elképzelhető, hogy szeptembertől már együtt is fogtok lakni! A B28-30 jellegzetessége, hogy az összes szobának megvan a maga sajátossága! Úgy festhetitek és dekorálhatjátok, ahogy csak szeretnétek!

Mennyi mindent csinálhatok a kollégiumban?

A Bercsényi 28-30 az építész közélet szíve. Rengeteg helyiség áll rendelkezésetekre, kezdve a makettezőtől a könyvtárig, melyek a leadások elkészítésének színteréül szolgálnak. A sportosabbak tölthetik szabadidejűket a kondiban vagy a tornateremben, de a könyvtárban több száz könyvben merülhettek el, csütörtök esténként pedig kitárja kapuit a koli pincéjében található Bercsényi Gödör Klub.
A hétköznapjaitokat az öntevékeny körök teszik még színesebbé, a húsz kör között egészen biztosan találtok olyat, ami a Ti érdeklődési körötöknek megfelelő.

Gyakorlati tudnivalók

A Bercsényiben egy havi bentlakás díja  állami ösztöndíjas képzésben részt vevő hallgatóknak 11 650 Forint, az önköltségeseknek  23 300 Forint. Fél évente pályázhattok kolira, amikor gólyaként jelentkeztek kizárólag a hozott felvételi pontjaitok és a szociális helyzetetek számít, későbbi félévekben a szociális helyzet mellett a Karon végzett tanulmányi teljesítményetek és közösségi munkátok lesz a mérvadó. A teljes felvételi szabályzatot itt találjátok. A jelentkezéssel és a szociális pályázattal kapcsolatban minden információt megtaláltok az Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviseletének oldalán.